Tuesday, August 31, 2010

Still Counting :)


Hola and Assalamualaikum  :)

Hahahaha, still counting for what ?? merdeka ?? kan harinie...raya ? kn mcm lame lagi but tak lame sgt dah...minggu depan....hahahaha....still counting adoler !! hahaha...herm yg saya tau lagi 29 hari...jengjengjeng...hahahaha.....esok sekolah ?? ade budak bru masuk ?? adoi, speechless :O

Eyh kalau x silap lagi 3 harinie jer kan sekolah ?? then minggu depan cuti...seminggu je kan ?? ke 2 minggu ?? ade orang ckp 2...entah lah....hahaha...eyh asal tanye sorang2 nie...bukan ade org nk jwbkn pon ! hahahaha....eyh okayy lah...that's all....TATA -,-

Bye and Assalamualaikum  :)

Merdeka !


Hola and Assalamualaikum semua  :)

Merdeka ! Merdeka ! Merdeka ! .. hahaha..pnyelah semangat tggu sampai 31 august 2010...sekarang jam menunjukkan 12:14 AM  :)  hahaha...Negara kite dh bebas selama 53 tahun....smoga negara Malaysia aman dan makmur...aman sentosa..kate 1 Malaysia...YEAH , 1 Malaysia Menjana Transformasi :) Korg dah tampal bendera ker ? haha, saya kt rumah x dk satu bendera pon lagi...cuma ade satu di bilik saya sahaja...hesh, x dk semangat kemerdekaan langsung  :P  eyh tengah tgok cerita Sarjan Hasan  :)  esok mesti belambak cerita pasal merdeka...hahah...best jugak kan ? heheh...ape-ape pon nk ucapkan.... =>

Selamat Hari Merdeka ! 1 Malaysia Menjana Transformasi !

Monday, August 30, 2010

Entah kenape ??


Hola and Assalamualaikum semua :)

Waktu sekarang menunjukkan 11:34 PM :) hahaha...ay0y0...knpe x tido lagi ?? alah, mlm masih muda , jom kite enjoyyyy !! haha, jokejoke...eyh esok korg g iktikaf eyh ? alah, bosan nyer x dpt pegy...kt sini saye nk ckp yg saye dh mule gelak sedikit demi sedikit...tp yg bnyknyer brmula ngan family...terimakasih to my kakak-kakak and abg-abg..hehehe...and dgn kwn ade sikit-sikit...

Tp knpe ya allah...bile saye dh mule nk ceria..ade jer dugaan yg amat menyakitkan hati dan sedih bile dgr or melihat ?? ya allah...sabar jelah..i think my several friends faham insyaalah T__T ya allah, sakit betul hati nie ya allah !! pedih rase mcm ditoreh toreh dgn parang ya allah ! sedih sgt...kdg2 saye tertanye2 knpe begini , itu dan ini ?? herm, lebih baik senyap dan berdoa jelah...

Sorry if korg rase blog saye x best..saya mgkn x boleh nk buat blog ni ' sebest ' org lain pnye blog...yang lawa, comel mcm budak2 blog dorang..sbb saya ade kreativiti saye yg trsendiri...saya ni simple, x reti nk bergaya dan sebagainyer...saya x retilah nk buat blog comel-comel mcm Aainaa, Fathin, Nadirah , Rayyan and ramai lagi...blog saye mgkn bg anda simple, x cantik and x menarik perhatian kalo nk bace..it's okayy...saye nk buat blog bukan nk bangga-bangga..nk suruh korg puji-puji...okayy x nk berceloteh panjang :)

Maybe lepas nie blog saye akn mengeluarkan fakta-fakta dan tak ade lagi main-main, sukasuki pnye blog...sbb saya dh makin matured...abg saye ckp kalo blog comel-comel, mcm blog nadirah and fathin tuh..tu blog budak remaja...kalo blog yg simple-pimple ni blog budak matured...sorry bukan nk ape...just nk bandingkn blog org dewasa and remaja :P tp saye suke blog korg..lawa, comel..jeles :P itu pendpat my bro ;) so, tu yg saye pnye background simple-pimple jer...cm biase biase jer...saye x boleh nk buat blog saye mcm bile korg masuk jer korg mcm ' woww !! speechless ' okay faham ?? lgpon saye x nak lah ckp saye ni suke copycat sane sini...baik buat kreativiti tersendiri rite ?? haha...sorry berceloteh pnjg lebo :P

P/s : Kak ngah, abg chik and mama , sedap kan mkn MUBARAK tuh ? ngan jambu..hahaha...MUBARAK ke Kubarak ? HAHAHA...dh jd isu pulak kubarak tuh :P

Bye and Good Nite everyone  :P

Sunday, August 29, 2010

Stress !!



Hye and Assalamualaikum...Selamat pagi semua :)

Haish, pagi pagi dh update blog ? haha..yelah..smlm sehari tu x bkak internet...nk tau sbb ape ?? ni lah jwpn die..S T R E S S !! Faham ??actually bnyk benda yg saya stress...bnyk sgt benda yg menyakitkan hati...anyone who can help me , please ? sejak dua menjak nie..ecece...saya dh makin murung...dah x bnyk gelak..seriously saya ckp saya tertanya2 knpe saya dh tak gelak mcm dulu ? saya rindu nk gelak mcm dulu ..setakat nie x dk sape yg boleh buat saya gelak gila2 mcm dulu..mgkn sbb saya dh x gelak mcm dulu kerana bnyk teguran ? or bnyk terguris dgn kate2 budak sekelas ? ntahlah..saya pon tercari-cari  ^__^

Saya x nak org gelar saya org yg murung, saya nk org gelar saya sebagai farah yg ceria...suke gelak...tp skang, semua tu dh x dk...yelah, salah satu jwpn die mgkn stress...yupp !! stress di sekolah, di rumah dan several people..di sekolah menyakit kan hati, di rumah ? kurang...sakit hati dgn orang ? selalu and terlalu lalu bnyk..nnt nak pergi jumpa Doktor Pakar Sakit Puan ahrr...nk tanya ape masalah saya ..haha :D mari saya list kan stress tress saya....scroll ke bawah... 

  1. Hari Khamis, mcm mcm yg menyakitkan dekat sekolah...x nk cerita -,-
  2. Hari Jumaat, sakit hati gila gila dgn sorg mamat nie...bdk sekolah...sumpah aku x kn maafkan kau sbb kau selalu sakitkn hati aku and bwat aku stress ! dh lah kaki penipu,kau dh tipu aku bnyk benda ! kau x sedar yg aku marah dkt kau sbb aku tak tunjuk ! raya nnt pon aku x kn maafkn kau bila kau mntk maaf...kau buat mcm kau x dk wt salah  ngan aku lah, tu yg kau mntk maaf tyme raya suka suki...aku ckp terus terang yg aku x maafkan kau !!!!!  NOKTAH !
  3. Semalam, kt rumah sakit hati..but bukan dgn family...then sakit hati dgn RELA dekat bazar ramdhan tuh ! sakit hati gila...aku kutuk kau habis2...dh lah gigi kuning....paling aku mnyampah !! gigi kuning, busybody, muke hitam kalah negro...aku sumbat kau k dlm penjara baru tau !! bluekkk :P
  4. Satu lagi masalah yg belum selesai..problem dgn kawan dkt sekolah nie...tah lah ape masalah die...herm..tuh yg stress...

Okayy setakat nie tuh yg menyebabkn stress...ahrghhh !! saya nk gelak untuk hilangkn stress...tp mcm mane ? masih trtunggu2 sape yg berjaya membuat kn saya gelak gila2...even sekali pon x pk lah... :(  mmg saya sayang die sgt2...and SALUTE org tu....yg berjaya mmbuat saya happy setelah sekian lame bersedih...tp siapakah gerangan tersebut ? masih tercari cari -__-



Saya happy nk raya...saya sedih sbb ramadhan dh nak pergi...saya happy sbb saya sekolah lagi 3 hari..and saya sedih sbb x cari lagi tudung untuk baju raya tuh..saya gembira nk MERDEKA !!

Bye and Assalamualaikum semua :)

Friday, August 27, 2010

Fakta - fakta Ketawa ! ;D

                        Hye and Assalamualaikum :)

Dengan baik hati nye saya ingin menuliskan 12 fakta tentang ketawa..ecece...memandangkan diriku ini sudah lame tak ketawa..herm...siapakah gerangan yang mampu membuatkan ku ketawa lagi ? masih tertunggu2...please, someone...please make me laugh..i miss my laugh and the way i laugh ;( Okay, fakta-faktanye adalah .......

1. Bayi tidak boleh ketawa sampai mereka berusia tiga bulan..
2. Ketawa selama 10-15 minit boleh membakar bnyk kalori..
3. Ketawa mampu mengeluarkan udara di dlm paru-paru dengan kelajuan 60 mph..
4. Ada 17 otot wajah yang d'gunakan untk tersenyum, sedangkan mngurut kening memerlukan 47 otot wajah
5. Seseorang yg sering ketawa gembira memiliki risiko penyakit jantung 40 peratus lebih rendah berbanding org yg murung..
6. Percayakah anda, ada tanaman yg disebut bunga ketawa..begitu juga anda melihatnya, anda akan ketawa seperti org gila selama setengah jam..
7. Ketawa 17 minit per hari dipercayai memperpanjangkan hidup selama satu hari..
8. Rata-rata anak berusia enam tahun ketawa 300 kali sehari..ketika kita meningkat tua, kita tersenyum ketawa hanya 15 kali sehari..
9. Senyuman pelayan boleh membuatkan pelanggan memberi tips tambahan..
10.Baik untuk perut, jika anda ketawa selama satu jam tanpa henti..
11.Orang yang tinggal di Brazil dan Cuba lebih bnyk tersenyum dibandingkan dengan mereka yang tinggal gi Scandivia..

Sekian itu sahaja fakta-fakta saya..hahahaha..insyaallah lepas ni saya akan update dgn fakta2 yg lagi lebih menarik..hahah..herm harini kebaikan ketawa en, esok keburukan ketawa lak..hahah...eyh, harap harap dpt jumpa dgn bunga ketawa tuh..hahaha....nnt nk try ahrr ketawa sejam tanpa henti :D

Bye and Assalamualaikum :)

Wednesday, August 25, 2010

Saya suka baju KRS saya :)

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh dan salam 1 Malaysia :) ( berdebat pulak )

Saya nak cerita pasal baju kadet saya...hahah..suka gila...thn nie saya KRS..mmg nk krs pon..then saya baru dpt baju td..actually dorg dh dpt mggu lepas...disebabkan ketidak hadiran saya, ecece so x dpt lah lagi...sepatutnya kene pakai harini..then td saya pakai baju sekolah dulu..smpi sane tyme beratur abg tu wt pengumuman..die kate ' kepada name2 berikut, sila jumpa dgn hidayah selepas ini " tibe2 nama saya ada...ecece, famous amous...haha...

Then saya ngan adnin pegy jumpa kak hidayah..hah before that lupe nk cerita..tyme beratur, kak anis ngan kak huda pegy ke setiap kelas...check ktorg pakai BAJU KADET tak...lepas die tnye saya , saya ckp lah x dpt lgi...tibe2 ade lah hamba allah nie..die x pki...bile dorg tnye knpe die kate x beli sbb thn depan nk pindah dah..lepastu die kne denda ketuk ketampi 20 kali..lepas tu tarik2 tgn org suruh tutup die..malu katenyer..lepas saya mcm lepaskn, then die tarik2 ckp tutuplah tutuplah...erk, bikin panas jer...okay smbg yg td..lepas dpt baju ktorg terus tukar..mmg kne tukar pon...baju saya okay..x dk ape yg kurang or lebih...hehe..

Akhir kata saya di sini, Saya ingin menegaskan lagi sekali bahawa saya suka baju kadet saya sbb tak ade ape yg kurang and lagi satu warna die sgt cantik...sekian saja, yang berhormat izinkan saya berhenti menulis sekarang ! hahahah...

Bye and Assalamualaikum :)

Tuesday, August 24, 2010

Monday, August 23, 2010

Sakit -,-

Monday, August 16, 2010

Am i crazyyyy ? ;O

 
Hye and Assalamualaikum :)

Adakah saya gila ? hahaha, am i crazyy ? hello, please answer me friends...hahah, i think maybe because i am not right in school just now...asyik kacau kwn2 jer ohh, mcm org gila..especially kacau adnin...hahaha..sumpah lawak gila gila...tadi dekat sekolah happy sgt2...sbb tu jadi gila..haiyyaa, bulan puasa ni serba tak kene..hahaha....sekarang saya suka cicak, insects, katak...nyamuk and semua binatang lah..hahaha...sebab nnt boleh kacau adnin !!! hahaha...kesian die...dah lah td yg mop yg besar tuh, saya terkejutkan die..punye terkejut ohh die tuh,...hahaha....eyh tau tak die ingt ape ? die ingt dragonfly yg besar...lawak gila !! hahaha....huh,okay lah...that's all :)

Bye and Assalamualaikum :)

Friday, August 13, 2010

Hari ni best sangat :D

Hye and Assalamualaikum :) 
( Post kali ni panjang, siapa x nak bace jgn bace )

Ohh yeah , sblm terlupa...hari ni sudah genap 3 hari saya puasa....suka sangat :) eyh, blom 3 hari lah...2 hari setengah...sbb blom buka lagi...hahah...Eyh dah lari tajuk pulak...HAHAHAHA...saya bagi capital laugh sbb saya suka sgt harini...hahaha..herm mmg best sgt2...bnyk giler gelak..gelak terok2 ohh...hahaha...nk tau pasal apa kami gelak ? jom scroll ke bawah lagi...HAHAHA :D

First tergelak2 sbb tringat pasal smlm..mmg x boleh lupakan..ade satu perkataan yg nadiah ckp mmg lawak giler...tp x boleh nk publish kt sini dong ! nnt nadiah marah :) saya jaga maruah die..hehehe :P tyme bahasa melayu x gelak lgsg...sbb pagi pagi still ngantok :D then tyme rehat..kelab Centre of Dakwah buat lakonan lagi..pasal minggu al quds....okayy mmg ambil iktibar tp sbnrnyer lakonan dorg lawak..hahaha...boleh masukkan kawad pulakk...haha, saya gelak mmg tak benti...eyh tp benti ahrr gak...tak kan gelak sepanjang tu x benti :D

Then gelak lagi pasal fatihah bwk pistol mainan smua tuh...ktog main2...tembak berok lah ape2 lah..hahaha...then tyme sejarah mmg gelak giler2...sbb kan ktorg kne present kt depan dorg semua kn..mcm bahagi2 kn org dlm kmpln kite pergi kt kmpln lain...kne ckp pasal tajuk yg kite kne explain dkt dorg...saya ngan rayyan ngan fatihah kne pergi dkt kmpln ali imran ngan budak itik tu..dua kmpln skali..then mmg mcm sakit hati sbb dorg bukan nyer dgr pon...ckp sorg2..actually rayyan ngan fatihah x ckp pon ohh...saya yg kne terangkan kt dorg..smpi turn rayyan , ustaz ckp ' okayy dah balik kmpln masing masing '.. sengal ohh..hahaha...then nk tau tak ? banin yg kne pergi dekat group ktor mula2 raziq, then naim and last skali azhari :) tyme raziq lawak ohh..ktorg gelak mmg x benti2...saya mmg tak tahan sgt2...tyme naim lagilah..tp die agak best ahrr terangkan, dgn hati yg pemurah sentiasa melemparkan senyuman :D haha...lawak gila2...gelak x benti2...then azhari okay lah..die explain phm...biaselah azhari..

Then maths ade ujian...lepas tu subjek pendidikan islam ustaz x masuk..alah knpe ustaz x masuk ? dh lah ni subjek yg paling bestt..mmg x ngantok ahrr :S then mula2 saya baca al-quran then rayyan ngan diyanah dtg sini buat gila !! hahah....dh lme tuh dorg ajak main...so mule2 main Silent Killer :) wahh kali ni best sbb first saya menang..hahahaha !! then adelah yg lwak2 lagi..hahaha...lepas tuh, jeng jeng jeng !! tadaa !! prmainan yg best skali..name die x tau plak...tp mmg best gila2 kan rayyan, nadiah, izlyn, diyanah ?? heee :D kalo sape tak tau yg ktorg tgh main, mesti korg ingt ktorg tgh fight ataupun berdebat..x pon mcm orang gila...hahahaha.....ya allah, main prmainan tuh smpi saket perot, sakit tekak and pening kepala..al maklumlah puasa..adoii, lepas main tu saya terus pening kepala...fuhh, baring kt nadiah jer...tp mmg pening gila lepas main bnde tuh, yelah dah main pon mcm org gila :D hahaha...sumpah sweet memories :) lgsg x boleh lupakan..segar di ingatan...kalo tringat msti gelak2...hahaha...

Tyme program jumaat ade wt persembahan pasal Minggu Al-Quds..honestly saya ckp persembahan form 1 saya mmg touching...nak2 tyme yg lepas dorg kne belasah ngan israel, dorg bgn balik then smbg nyanyi smbl pelok2...kt situ mmg touching gila..nk nangis rasa..sbb terasa situasi dkt sane :( okayy then prsembahan form pon best..ye betul, nmpk matured...yg syoknya tgok lakonan tu sbnrnyer..hehehe...then ade satu tu, kak anhar lawak gila2 !!! ahrghh !! hahaha...mmg nadiah ngan saya gelak terok giler...x boleh brhenti...nadiah first tyme die gelak pukul saya, slalunye saya yg pukul die..hahaha...lawak ahrr...

Ohh ye tau taakkkk ? saya nk sgt beli badge yg i'm fasting tuh...dh braper hari dh nk beli tp x terbeli2..sbb x jmpe..geram btol....naseb baik sabar jer...then td saya ngan nadiah pergy dekat khemah tuh..kak iman tgh jual2..then saya tnye pasal badge tu, die kate ohh ade dekat kak sai...tiga kali round pergi khemah die x dk lagi...haish, geramnyer..nk beli nk beli !! hahaha, nadiah kate sabar.mcm hari isnin x boleh beli..hahah...okayy x pk..saya sabar...isnin ni nk beli jugakk !!

Okayy, SORRY SGT SGT sbb post kali ni panjang..mgkn korg menyampah..sbb malas nk bace...its okayy, x paksa pon :) okayy itu sahaja untuk kali ini :)

P/S : nadiah, rayyan, diyanah, izlyn > mmg bestt kan td ? hahah..lawak yg teramat :) td tyme saya start tulis nie, tgh hujan..mmg lebat ahrr...skang dh habes tulis, hujan pon benti..see ?? betapa pnjgnyer post nie..haha...and adnin ? lawak kan yg kak anhar buat tuh...hahahaha....

Bye and Assalamualaikum :)

Wednesday, August 11, 2010

Sangat sedih :(

Hye and Assalamualaikum :)

Ohh ye sangat teramat amatlah sedih..nk tau knpe ? herm saya rasa blog saya skang nie sudah tidak di kunjungi oleh org2 lagi dah..rase mcm x worth it tules2 kt blog..post tulah nilah...sbb empunya blog yg tulis then bace...kalo bukak blog jer...dgn penuh harapan ni auw, bukak shoutbox, tgok2 x dk ape2 pon yg brubah..means x dk sape yg post kt shoutbox lah...asyik yg same je...nk kate saya x balas , saya dah balas...huhuh...tp bkn nk org mgutuk dekat shoutbox eyh, x mengharap kan bnda tuh...lagi nk jauhkan ade ahrr...f.y.i AKU BENCI ORG YG COWARD, NK KUTUK2 ORG TAPI NK SENYAP2..TAK NAK BAGI TAHU IDENTITI...PENGECUT..APE PUNYE ORANG LAH !! 

Pffftttt, sorry agak kasar td..ecece..hahaha...herm, rasenyer lepas ni nk private kn blog kott..yelah dah x dk org nk bace..lebih baik private...then bole wat cm diary kite...x dk sape boleh bace...and maybe jugak lepas nie saya dh x ' berblog ' ( erk ayat ? ) , alah means dah x post lah..ay0y0, susah mau paham apa ? haha...

p/s : sorry kpd sesiapa yg terasa..x ade kaitan dgn yg hidup ataupun yg sudah mnggl dunia..and maybe saya jugak ' terperasan ' yg blog saya x dk org kunjung...mgkn ade cme korg x post kt shoutbox..and sorry sbb post kali ni pendek sahaja :)

Bye and Assalamualaikum :)

Tuesday, August 10, 2010

Have a fun day :)

Hye and Assalamualaikum :)


Hahahaha !! harini best sgt2...bnyk gelak...dh lame x gelak macam ni...woots woots..pagi pagi td mcm okayy okayy jer..penyakit blom dtg lagi.....tyme makan tgh hari tuh , adushhh, penyakit sudah dtg !! hahahah, sumpah bnyk bnde lawak...madihah die smbg cerita pasal bnde yg mmg dahsyat !! S E C R E T :P mmg menggelikan...pasal budak SRIAAG..okayy, ktorg cerita pasal bnde tulah...gelak2 pon sbb ktorg tokok tambah cerita tu..hahaha...


Bnyk ahrr bnde lawak, mmg gelak gila2 lah..ktorg org yg terakhir habis makan..mmg terok gila..hahaha..gelak kuat2...sumpah lawak gila... UDIT !! hahaha....then bnyk lah lagi..takkan nk story semua...actually boleh je...tp msti korg x paham...kalo ade camera boleh record ohh..hahaha,...tyme geografi td best ohh...mmg lah x dk wat pape..cme dok gelak2 sane sini...hahaha.... ya allah...sakit perot dibuat nyer... :D


Kt sini saya ade tak puas hati dgn seorang hamba allah nie...hesh, sumpah sakit hati gila...sabar jelah...tye uh nk solat...dorg tgh wt pgumuman...ckp pasal palestine...lepas tuh saya mcm sembang2 dgn nadiah...saya duduk mcm ke arah pintu masuk banin yg kt surau...pastuh tibe2 si itik tu lalu...then, saya ckp dkt nadiah...tgok tuh hah..itik tu itik...n maybe hamba allah tu dgr..then die ckp ' ni banat knpe duduk mghala ke pintu banin tuh...mghala ke depan !! ' hesh, sumpah sakit hati gila..saya x dk niat pon nk pandang banin...x terlintas lgsg, astaghfirullah...kau ckp x serupa bikin !! main nk tuduh2 jer...mmg lah kauu taktau niat aku..but better kau senyap sblm nk tego org...yg x tau perkara sbnr...kau konon " ALIM " lah...


Okayy dah stop mengumpat...esok dah start puasa...esok 1 ramadhan...wahh, excited giler...x sabar nk sahur semua tu...then x lame lagi raya !! hahaha....malam nie nk pegy tarawih...puasa kali nie nk buat betul2...biar dpt pahal sungguh2...herm, alhamdulillah dpt jmpe dgn bulan ramadhan pada kali nie...bersyukur sgt2...di sini saya ingin mgucapkan .........


SELAMAT BERPUASA KEPADA SELURUH UMAT ISLAM DI DUNIA !! ;D

Bye and Assalamualaikum :)

1 August 2010 :)

Hye and Assalamualaikum :)

Alhamdulillah it went well :) hahaha...congrats tok din :) hehehe...tok din cayalah !! umi cantik..hehe...tyme harituh nk bermesra2 pulakk :D hehe...ohh yeah, x datang JPA sbb my grandpa married :) herm, balik around pukul 6 lebih mcm tuh...kmpg saya yg ketiga dkt kuala lipis ye..

Haha, lepas cm dah ramai yg x dk kt kenduri tuh..umi pegy dusun buah buahan (ayat skema)...umi amik rambutan dgn durian !! nyamnyam...percaya takk ? saya mkn durian satu pingan sorg..about satu biji jugak lah..haha...x prnah2 kott !! then rambutan die sedap giler :) saya suke rambutan yg mcm tuh..ohh ye, btw atokk saya ade dusun sendiri yer..tu yg best nyer...dpt mkn buah free :D

Then, perkara yg sedih skali..nk balik..tgglkan kmpg halamanku...nnt bile lagi nk pegy kmpg...rindu tok din...eyh btw, atokk saya comel sgt2....muke die ala ala org KFC tu, alah yg patung tuh...x caya tnye nadiah...die pon ckp mcm tuh...die pon kate atokk saya agak comell...hehehehe...herm, balik tuh x singgah mane2 pon...ohh, mlm tuh smpi dlm pukul 8 lebih mcm tuh...ohh, itu sahaja yg hendak dicerita...haha....tggu next post :)


Bye and Assalamualaikum :)

Friday, August 06, 2010

Weekends :)

Hye and Assalamualaikum :)

Ohh yeah , haha...arini hari jumaat...so , esok cuti smpi ahad...alah, like usually lah :D herm, bosan melanda ? nk wat gapo deh ? haha...herm...homework ? alah, saya kan rajin...x dk homewowk..dah siap :) eyh eyh, english writing blom siap lagi..ahrgh, mcm biasa...malas nk buat...x pk lah...actually slalu buat last minute...hahaha...herm cuma folio sejarah !! adushh, baru nk relax sbb folio khb dah siap..dtg lagi satu pulak folio...aduyaii -__-

But actually senang je pon buat buat folio nie...cume penyakit mim alip lam sin tuh hah yg datang :) hahaha....but takpe, farah kan rajin :P eleh prasan...okay dah dah :) herm, bosan lorh nk dok umah...nk bwat ape ? ajak kwn dtg ? sape jer yg free ? meh lah dtg rumah I :P nadiah die kate x boleh...ade orang nk dtg..dh tu sape ? haha...kalo ajak pon korg semua x boleh kn ? x pon korg x nk dtg..sape jelah yg nk dtg dekat rumah yg buruk tuh :(

Okayy dah stop nonsense !! actually nk sangat sangat jmpe hadif <3 ahrgh, tolong !! sape boleh bawak kan ?? ohh my god , gila gila nk jmpe die...just wait n see...esok pagi pagi korg terkejut saya ade kt depan pintu rumah hadif <3 hahaha...wah wah :P actually tgh puasa nie...herm..lagi 3 hari kalau hari nie boleh habes kan...then selasa nk makan puas puas...astaghfirullah :D yeah dah nk puasa !! suke giler then raya !! selamat hari raya !! eh eh, selamat berpuasa !! hahah, okayy :D

Bye and Assalamualaikum :)

Wednesday, August 04, 2010

The truth friends :)


Hye and Assalamualaikum :)

I know it is hard to forgive someone and it is even harder to forget what the person has done to us...But you know , life is too short to keep fighting , to keep arguing , to keep humiliating , to keep holding a grudge , try to learn to forgive and forget because it means that you acknowledge that the person is human and that we all make mistakes..

I love all my friends :) i try my best to make they love me as i love them...and i try my best to forgive what have they done to me..Because i know, people always make mistakes..nobody is a perfect in this world..i know that :) even i always make mistakes..so, can you please forgive me if i have make you angry, hurt and whatever...and i'm so sorry :)

But know, it's all the past...and i know i can forgive all of them..but them ? i don't know.. :( i hope they can forgive me as i can forgive them...Friend is one of a nicest things you can have and one of the best things you can be :) and a best friend is a two souls but with single tought , two hearts that beat as one...trust me :)

Lastly , i always be there if you all needs my help...i will always love you , taking care of you and more.. to my friends that close with me..thank you so much because all of you have make my life wonderful...and to Allah also , THANK YOU so much :)

From now on , i want to be a good person , helpful person , open heart person , grateful person , hear parents said and respect them...and last but not least, i just want to say that i loveeeeee all of you in this world such as Allah , my friends, parents, family and also teachers...that's all..

Bye and Assalamualaikum :)

Monday, August 02, 2010

Airplanes :D


Love so much this picture <3 ... :D

Can we pretend that airplanes ,
In the night sky are like shooting stars?
I could really use a wish right now,
A wish right now, a wish right now...

Suke gila gila gila lagu nie <3 <3 ahrghh !! boleh jadi gila...haha....mmg tgh hangat dgn lagu nie :D ohh yeah, lagu Need you now pon tgh hangat !! hahaha....best ohh dua2 lagu tuh :P Okayy byebye and Assalamualaikum :)