Thursday, December 30, 2010

Mimpiku semalam :)

Hello everyone !


Hehehe, ni semua dah solat maghrib belum ni ? kalau belum, solat cepat..lepas tu baru smabung bace post ni..heheh, perasan je saya :p Okay nak cerita sikitlah pasal mimpi saya smlm..gosh ! mmg betul sweet ah..hehe, kalaulah ianya kenyataan kan..fuhh, alangkah indanya hidup ini..okay stop stop :p Mcm ni cerita nya, tulah if mlm-mlm kita asyik wish sweet dreamz ke, moga mimpi indah ke, kan dah jd betul..hahaha...


Haritu lepas balik dr SDAF mmg dh mimpi syok habis ah..alah, biase ah tu kan..heheh...then keesokkannya pulak tak mimpi langsung -_- Then smlm bru mimpi yg indah gila ! hehe, okay straight to the point jelah kan bnyk ckp pulak..heheh...Okay sorry kalau korg tak suka mimpi saya ni ya..bukan ape, saje nk share untuk suka-suka :) Dlm mimpi ni yg ade family, fizo, datin paduka umie aida and her shuben, kak betty, and fizz fairuz..lol ! terukkan mimpi ni ? hehe, angau ape..kahkahkah...actually mimpi ni taklah complete sgt..and skip skip je kot mimpi ni..heheh..alah biaselah tu, mimpi..jarangnya nak complete kan :) okay lets start :D


I mimpi jd tunang fizo..hahahaha !! sumpah mmg lawak gile ah tp best jugak kan if real..hehe, berangan sudeh :p Saya dh dress up lawa gila ah, biaselah tunang..keluarga fizo semua dtg lah then lepas dah pok pek pok pek tu, sah lah saya dah jd tunang die :p Then kak ngah dkt sebelah saya, mak fizo dkt depan..die nak sarungkan cincin..aww :p Lepas dah sarungkan cincin fizo dtg..then semua cm terkejut gile ah..tergamam sbb die tunang saya..hehek ;) Then cm semua sibuk gile pergi dkt die, nak amik gmbr lah apelah..saya mcm jealous ah en, tunang tu ! :p Lepastu abg camera man tu cm amik gmbr saye semua lepastu die suruh bergambar dgn fizo..then time ktorg tgh amik gmbr, semua cm pandang2 je..haha, famous tu jd tunang artis popular :p Then cm semua ckp ckp sesame sndiri ah..huhu, saya tersimpul-simpul malu je :p Then mulelah adegan beramah mesra dgn tunangku ! haha, then mama muncul..mama ckp ' dah2 tu, jgn over sgt..hahah ' Okay fine mama..hahah..semua cm pndg2 ktorg bermesra2 en..heheh...


Okay tibe-tibe tak tau knpe masuk bab yg tapape..hahah, pergi shopping dgn kak betty, kak umie and her shuben..and tunangku pon ade jgk..tibe-tibe je bb torch kak umie hilang..die cm dh panik gile ngan shuben die..then saya, kak betty and fizo pergi cari bb torch tu..cam x logik je kann ? merapu je mimpi aku ni..hahaha...lepastu tibe-tibe masuk bab ngan fizz fairuz pulak..haih, ape yg saye tau die dah ade kt sebelah saye and we all cm rushing ah..time tu saye ngan die je..lepas naik lif kt satu rumah flat ni tgh tgh mlm..cm misteri gila ah..ape yg saye tau, ktorg mcm nak cari something..ala ala CSI gitu...hehehe..then tau tau saye mcm injured then lift nak bukak saye tak dpt keluar..tersepit kat tgh tgh tu...pintu lift nak trtutup and nasib fizz sempat selamatkan..then die papah saya and terus je rushing..then tgok tgok kak ngah tgh siap siap ! hahah, mcm tu je ending mimpi ku ! hahaha, seriously mmg tak logik gile ah..okay ni mimpi betul eh, bkn rekaan :) takde mase nak reka reka ni kan.. :)  


Hahaha, so tu jelah mimpi ku semalam..rasenya yg indah sbb dpt jd tunang die and dpt keluar dgn die with kak betty, umie aida and her shuben :D Yang mmg hopefully jd betul tu ah, jd tunang fizo ! haha, mcm boleh je en...hahaha, bak kate kak ngah, terlebih angau..mcm nilah gayenya..hahaha..takpelah, tak dpt merase jd tunang fizo betul-betul pun takpe lah kan..at least dpt jd tunang die kt dlm mimpi pun ckup ! heheh...dah ah sweet gile je kt mimpi en..hahaha..okay so hopefully korg tak piki ape ape lah kan pasal yg saya cerita ni..plezase ah jgn nak ckp menggedik ke ape ke..and this is my own blog..sukati lah nak story ape-ape pun..krog takde hak nak kutuk-kutuk..and if tak suke, jgn visit okay :)


Bye everyone ! 

Monday, December 27, 2010

Teater SDAF :)

Hey there and assalamualaikum ! hehehe, sorry lame x update because kekurangen idea na..hahaha :D Alaah bknnye korg nk sgt pon kn tgok blog saye ni :) Okay okay stop..hehehe, alah tkdelah mghilang kemane pon..hehehe, slalu on Twitter je..hehe, obviosly kot..hahaha, mmg 24 hours ah..ohh korg tau ape itu SDAF ? Ohh Name penuh die Siti Di Alam Fantasi but for short SDAF..yelah letih kot nk tulis pnjg pnjg gitu..hehek ;)


Okay last nigth saye pergi tgok teater tu..sblm ni kecoh pasal Teater Natrah kn but now SDAF pulak..hehehe...actually sorry sgt2 if krog rase sy mcm tak ajk korg ke kan..lepas tu cm nk show off kt status ah gmbr ape semua ah...okay mulut org, kite tak boleh nak jangka kan :) Hopefullu korg takde perasaan mcm tu sbb mmg saye tkde niat..tp ikut sukahati lah nk ckp ape, mulut korg tak halang :) Okay serious now..hehehe, actually next time if ade teater yg best2, for sure ajak korg lah if saye tak pergi ngan family lah kan..but if pergi with family sorry :) Okay yg SDAF ni mmg x pergi dgn family but pergi dgn kwn ku yg agak rapat ah..hehehe :p die yg ajak..dah tu cm malu ah tibe2 nk ajk ramai2 kwn en pergi skali ngan die..die F3 okay..hehehe..so tulah sebabnya, hopefully you all faham :)


Okay mcm biaselah pukul 8:30 mlm kan..hehehe, mmg excited terlebih-lebih ah..hahaha...Then mlm tu tkde org pun dkt rumah smua keluar..tggl mama, papa and saye je..papa and mama pon keluar lepas hntr saye...cm biase ah, kul 8 sampai dah and sorry zeezee if saye lambat..hehehe :p Dah sampai tu call zeezee ape smua then die and cousins die smua amik dkt tangga besar tu..my parents drop situ..lepas die dh keluar tu, parents pun terus gerak, tah ke mane dorg dating :p Hahaha, okay2 lepas tu tros beratur masuk..then dah duduk dkt seat masing, tak lame tu pon start ah..hahaha, actually SDAF tu cerita for bdk2..hahaha, agak ramai ah budak-budak yg dtg mlm tu and bapak budak pon ramai xD Then mcm biase lepas dah nyanyi lagu negaraku tu, yg mcm org yg ckp2 sblm teater start tu die tnye ah kt bdk2 tu adik-adik dah ready ke nak pergi sekolah ? baju dah beli blablabla...hahaha, dah rase mcm dekat sekolah dah..serious, tahan je gelak weyh :p


Okay, teater tu mmg lawak gile ah...ye ah mne taknye, Johan RL ade ! hahaha, ngan Ebby Yus...adoyai, everytime mmg gelak jelah...Hahaha, sakit perut ya allah..kan best if my gang ade..mmg org akn pandang ktorg je ah kalau dorg dtg tu..hahaha, specially me..tp nasib baik smlm cover2 gak ah..smpi kar air mate kot tahan..slalu lepas je sbb tu tk kuar airmate...hahahaha, ya allah lawak2 !!! serious tak tau nk exlain mcm mne dah tahap kelawakan die tu ! hahahahaha....overall best sgt ah Teater SDAF ni ! and tak lupe jugak, Teater Natrah ! hehe, dua2 mmg gempak gile ah ! ;) Okay kt sane mcm2 ade jual, T-shirt SDAF, cd die, poster, majalah and mcm2 ah..hehehe, lepas dah habis tu ktorg keluar cepat2 then cousin zeezee line up dulu and ktorg beli poster...saye beli majalah then dpt 1 free poster ;) time nak amik autograph dorg tu, nak suruh dorg2 sign dua dua, poster and majalah ;)


Ade 6 org je time sesi auto..Mas Muharni, Fizo, LJ, Johan RL and lg dua tak kenal tp dorg a.k.a Ahli Sihir and Putera Katak :) Yg klakanye time tgh line tu, ye ye oo je ckp kt zeezee nnt amik gmbr menegak eh..then die ckp okay saye pon same..then die ckp nnt awk amik gmbr cm separuh badan je tau..then saye ckp ohh okay, saye jugak ! *lepastu gelak same2 :p Hahaha, Fizo tnye mcm2 dekat i...auwww...hahaha, actually yg gile2 sgt nk jmpe Fizo je..hahaha, mmg suke die dh lama kot..lol :D Kak ngah jeles...hahaha...Time dh turn saye jmpe Fizo, die ckp >>


Fizo : Hye, cantik baju adik harini :)
Saya : Hah ?? *muke nervous
Fizo : Tak, cantik baju adik.. :P
Saya : Ohh haha, thanks :) *padehal pelik gak ape yg cantiknye ? simple je..hehe :p
Fizo : Dari mne ni ?? *sambil sign poster and majalah
Saya : Ohh Setapak je ;)
Fizo : Ohh dekat je, ni mesti jln kaki kan dtg sini ? hehek :) *sambil buat muke hensem die tu ! ;D
Saya : Hahaha, taklah naik kereta ;)
Fizo : Hahaha, okay thnks kay dtg ;)


Hahahaha, gile best kot ! hehehe, totally cair dgn die kot..hehehe...alhamdulillah, thn ni dpt jumpa artis pujaan ku ! Remy Ishak and Fizo Omar ! ;D suka suka suka <3<3<3 org totally hot ! hahaa, cume lg 2 org tak dpt jumpe, Kamal Adli and Fahrin Ahmad :p actually byk lagi ah :D Okay lepas tu turn Johan pulak..hahahahah...sempat lg kot die buat lawak..tergelak2 kot depan die..hahaha, mmg Johan terbaik ah ! :D Then ckp dgn die ' Abg, amik gmbr skali eh dgn kak LJ ' Then die ckp hah okay cepat skali...hahaha, time nak snap tu die ckp ' okay ckp skali, smbl gelak2..hahaha zeezee muke menahan je..saye lagi ah..hahahaha xD Lawak gile kot..then ade insiden dgn die...lol sumpah lawak :D


Dah habes smua tu my kereta pon sampai..hahaha, salam salam dorg smua then balik...Zeezee, gonna miss you, nnt awk dah nak blk Miri :(( Herm takpelah..yg penting smlm mmg best gile babs ! hahaa, awww, sampai tak le tido tringt kn Fizo..dpt jugak jumpe die ! hehehe, amin ;) Gmbr semua dh upload kt FB :) so, check it out..if x nak tgok pon tkpe :) Kt sini post sikit je gmbr saye with artis2 tu :)


Bye and Assalamualaikum ! :)






Tuesday, December 21, 2010

Daddy's birthday :D

Hye and Assalamualaikum :)


Semalam i pergi dinner ! hehehe :p Okay we all pergi dinner at Istana Bambu..sape tau tempat tu ? best kaannn ? menarik kaannn ? hehehe...actually pergi sane sebab nk celebrate our daddy's birthday..hahaha...not my papa, but my daddy..hahaha...kire suprise ah jgk sbb mybe die x expect ade cake kot..heheh..cik eyza yg booking smua dh tmpt tu..die just tggl ajak my family..mmg ktorg kalau nk celebrate ape2 je mmg slalunye 2 keluarga ni je ah..snn 1 taman melati..hahahaha ! pak cik mak cik lain smua jauh jauh :)


Cik eyza yg belanja kite makan smua..hehe, the takkan ah ktorg nk bwk perut je en...btw cik eyza suruh beli cake resepi rahsia :p Then ktorg ckp ah tkpelah ktorg sponsor cake tu.. :D Tugas saya dan kak ngah ape lagi, beli cake ah..hahah, tak tau nk taste cake ape pulka..stiap kali birthday pk ck az je msti cake indulgence..hehehe, so tukar pulak...cake yg lain smua cm dh biase then kak ngah bg cadangan suruh beli cake Chocolate Banana.. :) saya tak pernah makan..kak ngah kate sedap..die dh penah rase..then die story ah pasal cake tu dkt kedai cake tu en..kakak tu dh tggu je ktorg nk cake ape..hahaha, lawak je..dh tu sambil calling cik eyza...then beli lah cake tu jugak..new taste ! Then kakak tu ckp 'alah, x pernah lah org tolak cake ni, smua ckp sedap..haha' Then dh habes smua tu ckp dgn akak tu nk amik cake dlm kul 7 pm cm tu ah..


Then tgok 1000x cinta ! hehehe, ohmygod, shoo shuweeettt :D Then siap2 smua sebab pukul 8 pm dh ade kt sane..tp kul 9 bru ktorg smpi..hahahaha ! cik eyza pn same :p dah lah hujan lebat gile gile...pastu byk pulak benda lawak..tergelak2 kt dlm kereta..then pergi amik cake dulu..dh ah hujan lebat..haiyaa :D then sampai sana alhamdulillah tak hujan..hehehe..berkat doa my mama :D Then sampai2 cik eyza smua dh ade..cepat2 hantar cake dulu kt staff tu..tau tak ! staff die mostly lelaki..hehehe, kerja usha mengusha lah jwbnye..hehehe...then lelaki yg bwkkan ktorg kt meja tu ohmygod !! cute gile gile tau tak..hehehe, sweet...dah ah die sembang2 jap ngan saya..hehehe :P then selalu usha die and maybe die perasan kot..then die cm pandang je and senyum2..adoii, blushing tau tak.. :D okay dah stop cerita pasal tu..heheh :p


Okay story about makanan pulak..heheheh...makanan die cik eyza dh booking dah..hehehehe...smua cm perfect ah dh siap..then smua dh ade ktorg makan2 ah...sedap kot makanan die..hehehe, awesome :D then dh habis makan tu borak2 smua ah..tergelak2 sane sini smua..hahahah...kuat kot...jiran sebelah cm tgok2..hahahah, bkn nk ckp ape tp mmg kami ni kuat gelak..my family and cik eyza and her hubs :D lawak..especially yg kuat gelak me, kak ida nad cik izah..gelak mmg terbaik dr ladang ah..hahahah...Then dh pukul 10 lebih cm tu pggl org tu suruh bwk cake keluar..then tibe2 daddy spoil pulak dah..die pergi keluar jap nk on the phone..haih, dh ah org tu cm dh siap2 dgn guitarist smua..heheh..then suruh org tu tgu jap..pastu daddy dh msk balik die call lagi..tp org tu dtg jap dgn siap nyanyi2 smua then daddy cm tersengih2 tros die letak phone..hahahaha...cool gile je band buatan sendiri tu..syok habis ! :D  Then sesi makan cake..


Pelawa ah juak dekat jiran sebelah menyebelah ni...belah kanan and belah kire je bg..heheheh....sape yg tukang hantarnye ? ni hah, muka tembok ni hah yg hantar..hahhaa...then dh habes smua tu dorg cm nk tutup ktorg pon balik ah...kalo ikutkn hati nk tido kt pondok tu je..heheheh :D semalam mmg awesome gile ah ! syok habes..hehehe, then cake tu byk ah lebih ktorg bwk balik ah..cik eyza x dk sape pon kt rumah..dorg 2 je kn..lepas tu dh sampai rumah smua tu..buat kerja gile ngan kak ida and kak ngah ! hahah, smpi kul 1:30 am tido...haiyaaa :D then td mkn cake sampai 2 slices kot..hehhe, sambil tgok My Girl ! heheh :D suke sgt cerita tu sbb best ah cerita tu..rasenye cerita Korea yg minat My Girl, BOF and Fullhouse je kot...because i'm not interested with Korea..hehe, sometimes je...lagu2 korea pon sometimes :D Okay sorry post kali ni panjang..tgok jelah gmbr2 tu..tp sikit je..yg lain blom upload and ade kt camera cik izah jugak :)


Bye and Assalamualaikum :)


Ohh ya ! perkenalkan model 2020 bertudung :D


With kak ngah the ramping-ing :D

Tyme nk snap gmbr ni mak tercakap..haha, that's jd cm tu..sapelah yg snap cpt sgt :p

With my beloved papa :)

Yummy ! :D

Ni ah band buatan tu ! hahah :D


Our daddy syok sendiri :p

Cik eyza with her hubs :)



Monday, December 20, 2010

Cerita Sabtu Ahad :)

Hye and Assalamualaikum :)

Okay, kemas blog kejap, sapu2 semua, vacuum, lap tingkap smualah..hehehe...dh lama tak update..hehehe...berhabuk blog.. :D Okay kisahku di hari minggu..hari sabtu tu mmg byk sgt kenduri..ade 3 kenduri..byk lah tu kan..heheh...kwn papa, kwn mama and cik zaimah sbb kak ngah bertunang..okay first mmg bgn lmbt ah..hehehe, around 11 mcm tu bru turun bwh lepas siap mandi semualah..hehehe...teruk kan ? yess, i know..so jgn byk ckp.. :p


Pastu siap2 smua dh pukul 12 kan..saya pakai baju Natrah ku ! hehehe.. :p with my new shawl tu..then pergi kenduri papa dulu dekat uia...wow !! gila ah kenduri die..nk amik nasi beratur cm nk beli ticket wayang..ya allah gila pnye ramai ah..mne taknye, die jemput ramai tp die buat dkt dewan architecture kt uia tu..dewan tu kecik je..then die cm bahagikn 2 bahagian...separuh die dh amik for pelamin and saudara mara belah lelaki..then lagi separuh tu for tetamu die..ya allah, gila pnye ramai then phm2 je ah tmpt duduk..huhuhu, nasib masakan catering tu boleh tahan..sedap jugak..kalau tak, haih cm ape ah pnye beratur pnjg2 tp nasi hampeh !!


Okay then pas dh habis mkn tu pergi kenduri mama pulak..huhuh, kelakar je kenduri tu..suram je..takut nk masuk..mmg tak ramai org ah..hahaha, time tu dh kul 3..then ktorg mkn bubur pulut hitam je sbb smua dh kenyang...then dh balik tu, singgah ah depan rumah..hehe, rumah cik zaimah...time tu x habis agi dorg pnye acara brtunang..then sempat lah dgr sikit..lepas dh habis tu apalagi makan ah...mmg saya sapu habis smua..bnyk mknn...ade nasi with lauk-pauk, cendol, mee hun sup, bargedil, and byk ah..hehe, semua saya mkn kecuali nasi sbb dh full :P Ktorg mmg lame ah dok situ sbb alah ape kesah dpn umah je pon..


Then, mkn lagi mkn lagi makan !! hahahaha...dh pukul bra[e tu kami minta diri lah..heheh...lepas tu, malam tu cik zaimah jmput lg dtg rumah for mkn nasi..die jmpt my family jelah..hehehe, BFF mama kan.. :p Then makan kek tunang ah, kek hantaran, kek bufday..bnyk tu, sodap hinggo menjilat jari !!! :D Sepanjang kt rumah cik zaimah, bercampur baur perasaan ni..huhuh, best mmg ada, mood gelak lagi ah..hehe, then mood jeles !! huhuh, sumpah jeles gile dgn hamba allah tu..asyik nk berkepit je..wlupon dorg sepupu..huhuh, and mmg x same umur ah...pompuan tu dh form 5 kot tp saya lago besar..matured...sumpah ingtkn die form 1 gak..ehehe, okay then asyik nk berkepit dgn tuuuttt je..hhuhuhu, nk pergi hantar bnde tu pn dgn die smua dgn die ah...huhuhu...jeles gile jeles ah.. :/ tak tau knpe tibe2 pulak jeles bile tuuuttt dgn girl tu..huhu...


Okay cerita ahad pula...pagi tu mmg kena bgn awl sbb nk pegi cukur jambul..mak cik ape tah tak kenal..then mule2 kak ngah nk pergi tp die x boleh sbb sakit perut..last last, saya je ngan mama pegi...tp mmg saya sakit perut ah, dh ckp ngn mama then mama kate tkpe lah tak payah pegi..tp fikir2 balik, kesian mama..huhuh..then pegi jelah..time dh start tu ya allah mmg x tahan ah...nk minyak nk minyak ! dh merungut2 dh kt mama..mama kate nk g toilet ke ? taknak..huhu, then mmg ramai yg perasan ah..malu je...then dh lme tu ade makcik tu tnye kt mama, knpe ? nk g toilet ke ? then mama kate tak die sakit perut..huhuh, mama mntk minyak kt mak cik tu..then mmg sy gi belakang ah...nk masuk toilet..hehe, pegi melepas dulu bru bubuh minyak..hehe, alhamdulillah..lega skit.. :D


Then mkn mmg sesap..hehe, wlupon sakit perut, sapu je ah..hahahah !! mcm mcm kot makanan..heheh..then balik umah tu mmg masuk toilet tiga empat kali ah..tak tahan dh kot..kak ngah pon same..huhuh..then kul 1:30 tu tido smpi ptg tu..mmg penat sgt..huhuh, asyik kuar masuk toilet kan...then mmg menu smlm mama masak bubur je ah..hehe..bubur with sup ayam...mmg mcm tu kalo ktorg sakit..mama akan masak bubur..sedap kot..hehehe...byk bubur mama masak ! sup satu periuk besar..bubur satu periuk nasi tu ! :D Then dh mlm tu cm dh lega smua..then tgok Serasi Bersama !! hehe, sweet je pasangan Ako Mustapha..Pasangan Aziz wlupon serasi tp menyampah..hehe, cm gediks gediks :p Adlin okay ah..cuweet jugak..okay tu jelah my story..sorry pnjg :D


Bye and Assalamualaikum :)

Monday, December 13, 2010

Selamat Hari Boyan :)

Hye and Assalamualaikum :)


Harini nk post pasal hari boyan ah..hahahah...kesian pulak kalau x post kan..sedih je boyan boyan sekalian kt luar sane tu..hahahah :D First off all nk mintak maaf sgt sgt ah dkt boyan boyan tu sbb kami x prepare ape ape pon untuk hari korg..so maybe dgn care kami post pasal korg and care kami buat tulisan korg for today sudah ckup menggembirakan korg..hopefully :p Hahahaha, especially saya lah..x dk preparation ape2 pon kan..hahaha, just post pasal ni and nnt tgok ah kejutan die pas hbes tulis ni...herm, hah !! saya tau, korg msti happy bile tgok twitter Rayyan, Elly, Yasmin and Anisah..dorg mgkn buat korg kejutan !! hahaha, hope korg suke :p And kat Fb pon byk ah hadiah utk korg..dr Aainaa smua ade lah..don't worry be happy okay ? tamaw sedey sedey taw ?? tuck elock lew hariw kow niw kowg sedey sedy eh ? tuck mow taw ?? *Okay stop, geli* Okay that's all for post ni..sorry pendek je..and insyaallah thn depan kami buat preparation awl awl utk boyan2 sekalian okay ?? hahaha :D Btw, tau harini hari boyan pon dr rayyan..die ckp die tau pon dr elly...hahah...Btw tgok eh suprise kt bwh nie, hope korg suke okay ! Hahaha, so nk ucapkan Selamat Hari Boyan untuk Boyan Boyan kt luar sane tu, have a blast okay !!! see ya ;)


Bye and Assalamualaikum :)

Ni hadiah dr Saya, Rayyan and Yasmin ! hope korg suke :p

Saturday, December 11, 2010

Still thinking :D

Hye and Assalamualaikum :)


Okay kalau rayyan boleh buat post pasal ni..saya pon boleh jugak !! hahahaha...okay first of all sorry to rayyan sbb saya dh buat die fallin love with BB Torch..hehehe...okay malas nk cerita pnjg2 cume tgh nk buat pilihan..nk BB or Aino ?? huhuh...pening jgk kn fikir...tp BB best Aino pon same..hahaha..kalau Aino maybe beli warna hitam..then kalau BB nk BB Curve 3G 9330 or 9300..act same je..tp 9330 ade 512 MB onboard memory while 9300 256 MB onboard memory..tu beza die..kalau bg saya, better 9330 tu kan..tp x dk warne yg cantik..ade warne hitam,pink and purple..x ah lawa sgt selain hitam tu en..kalau x dk choice amik ah hitam..tp kalau 9300 tu ade wrne hitam, kelabu adn merah..merah tu lawa gile..serious :O tu yg minat kt 9300 sbb wrna merah..tp memory pulak..haih, tu yg pening..nk 9330 or 9300...huhuhu..tu je ah beza die, memory and warna..and Aino pulak skang dh murah gile kot.. RM 700 lebih mcm tu..huhuh, so x pe ah nnt nk g Low Yat then nk tgok phones tu..kt sane insyaallah bole buat pilihan..agak2 x minat BB amik ah Aino...hehehe, sorry rayyan, diy.. :D kt bwh ni korg tgok ah gmbr die..huhu..


Bye and Assalamualaikum :)




Wednesday, December 08, 2010

Natrah for the second time :)

Hye and Assalamulaikum :)

Sorry guys i'm really really tired today plus sick :( Ini lah akibatnya kalau x makan sehari..huhu, bukan nk minta simpati tp just nk ckp yg semalam saya x makan ape ape pon..cume mkn roti 4 keping breakfast smlm..then sampai ke malam tu x makan ape2 :( Mungkin sbb terlalu gila nk jumpa dgn Remy i sampai lupa nk makan..heheh, then balik dari IB tu cm pening pening, muntah ah..perut masuk angin..huhu, then smlm tido pukul 3 pagi..sbb asyik bertweets dgn zeezee je..heheh..kami tak boleh tido disebabkan Remy :p Tapi saya surrender sbb mmg dh x tahan, pening..


Okay mcm biase, sblm pukul 8:30 dah kene masuk kan..hehehe, smlm persembahan best sgt sgt !! <3 Bnyk juga perubahan dr malam pertama yg saye pergi tu :) And then smlm dorg smua mcm all out a..hehe, suke suke..lepas hbes tu kan mmg die akn keluarkan2 smua actor actor tu kan untk perkenal kan diri..kt pentas tu mcm ' Remy Ishak sbgai Mansur Adabi ' Hah mcm tu ah..alah, paham paham lah sendiri... :p Then time Remy keluar tu kan die buat flying kiss then bubye smua ah..waduh waduh, cair bangat xD Then time dorg plan untk jatuh smpi baring baring time Eirma keluar tu, remy jatuh tu cute sgt..alahai...lagi lah panas jer..tu yg cair..hehehe :p


Then keluar je terus trjmpe zeezee...salam2 ape smua ah..die tengah que for autograph session kan..and selambe badak saya je potong dia..heheh, nasib dia bagi..tau tak, dah ah remy duduk dkt meja dpn skali..mule2 masuk je jmpe die..aduh, nervous gile gile kot..heheh..Then smlm yg ade Remy,Susan,Sharifah sofia,Nabila,Maya Karin and Datin Sofea Jane :) x dpt nk amik gmbr dgn smua sbb ktorg rushing..huhuh, then gmbr saye dgn remy pon mcm x elok sgt..ngan sis sofia pon x elok sgt..dgn maya karin je okay :) tp x pelah, smlm remy cm x smart skit dress up die..huhuh, sb die x pakai baju Mansur Adabi tu..hehehe, nasib dah ade gmbr dgn die dh haritu..smart punye..thanks nadiah sbb ckp mcm tu..hehehe, die kate gmbr saye dgn remy yg haritu tu okay..remy nmpk smart..auw :D My favourite picture tu :p


Then papa beli buku Natrah..hehe, dh turun harga ! gile ah jatuh..haritu yg kulit nipis Rm 79, yg hardcover Rm 99 :) Now kulit nipis Rm 55 and hardcover Rm 79 :) Then saya beli cd Natrah..soundtrack Natrah semua...lagu lagu dkt Natrah tu smuanya best best ah..sbb tu ah nk beli cd die..hehehe, murah jer..RM 10 satu cd..ade 5 soundtrack dia..mmg 5 je pon lagu dia :) Ahh, tadi sambil lipat kain pasang lagu tu...serious sedih sgt sgt...sbb rindu ahh Teater Natrah..huhuh...Kalau korg nk tgok gmbr yg smlm, saya ade upload kt Plixi..nk tau ape link die tanya okay :) Saya upload 4 je..sbb tu je gmbr saya yg okay :)


Kesimpulannya, Natrah this year mmg superb ! huhu...and saya sedih sgt sgt sbb Natrah dah habes even mmg saya x join pon teater tu kan tp bahang dia tu terasa..nadiah pon kata saya ni betul betul mendalami ah..hahaha, mmg ah saya kan org seni..pandai berlakon :) org yg mcm betul2 menghayati, mendalami semua tu dia ni seorang yg cpt tersentuh..cm touching la..like me..heheh, btol kan korg ?? :D Papa pon ckp org seni ni die mcm tu ah..boleh bwk watak ape2 pon dgn sungguh sungguh..then dlm dunia real dorg nie, dorg mudah tersentuh and touching ah.. FACT okay ! hehe..Setiap malam slalu tgok casts Natrah tweet pasal Natrah..and now, benda2 tu akn saya rindui...huhu, seriously my life is empty rite now..huhuh, kalau alone je selalu tringt pasal Natrah ni ah..then sedih nk nangis..Sweet memories this year is Teater Natrah...seriously yg betul betul sweet ah :) Teater Natrah akn sentiasa terpahat di hati ku ! huhuh, tidak akn ku lupakan...


p/s : Sorry post kali ni panjang sikit..and terserah korg nk ckp ape2 pon, belagak ke ape..yg penting tu bkn niat saya..huhuh, btw lawa x blog baru ni ? haha, simple je..huhuh...


Bye and Assalamualaikum :)

Monday, December 06, 2010

Serkap Jarang :D

Hye and Assalamualaikum :)

Tak de ape yg nk cerita dkt sini cuma nk ckp pasal haritu...hahaha, saya pergi titwangsa with kak ngah and kak ida...hahaha, actually x expect pon nk pergi sane..hari sabtu lepas tu ktorg nk pergi amik ticket kt IB then mule2 dia kate buka pukul 9 pagi lepas tu ktorg dtg pukul 10 lebih mcm tu..then tgok kaunter tutup lagi..lepas tu tanye ahr guard tu bile buka ? lepas tu die jawab pukul 11..then x kan ah ktorg nk balik en, kalo balik pon sampai umah dh pukul 11 mcm tu, then x kan ah nk patah balik..buang masa...

Then kak ida bg idea lepak dkt titiwangsa h sbb dkt je kan..sebelah2..lepas tu cari parking smua then saye ckp ahr, eh ade ape khemah2 dkt sane tu ? lepas ktorg pon jln2 cm nk otw ke situ..kak ida nk sgt naik kuda naik kuda tapi kami x de rezeki..hehehehe, then dh sampai kt khemah2 tu..tgok2 cm ade jualan2 then ade group pancaragam smua..lepas tu tibe2 dgr org tu ckp ' diumumkan ketibaan Datuk Seri Najib ' then ktorg pon mcm hah ?? :D Then mcm2 ahr amik gmbr smua...

Rupenye expo tu expo mcm dr seluruh negeri kan kelantan smua ahr ade gerai2..cm gerai kraftangan org OKU yg buat..kirenye cm persatuan oku bg setiap negeri ah..dan Datuk Seri Najib yg lancarkan..rupe2nye ktorg tgok tarikh expo tu start cm dh lame ah..tp hari sabtu tu last..hahaha, cm rezeki ah..dah ah x expect pon nk g event mcm tu..hahaha, pkai pon sempoi je..then ktorg dpt ah jumpe Najib, Rosmah Mansor and menteri2 lain...best jgak en dpt jumpe PM kite..hahahaha, saya bangga mnjadi rakyat Malaysia :P

Then lps tu ade ah pancaragam dr kumpulan yg mcm kalo merdeka kan slalu org2 yg besar2 tu buat pancaragam tu kn..alahh, susah ah nk ckp...hehehe...phm2 lah :P Then dpt amik gmbr bnyk jugak..lepas tu dh pukul 11 lebih nk kul 12 tu, dtg balik IB..tgok cm ramai org bratur kt kaunter box office tu kan..then y buat geram sgt x bukak lagi !! ya allah, then smua cm dh marah2 ahr..then die kate bukak kul 2 pula !! allah..then balik je ah sbb ktorg nk g melaka..then last2 yg pergi melaka abg long, kak ngah and kak ida..saye x ikot..huhuhu...then pergi amik ticket ngan mama n papa..dah ah sabtu tu jalan jem gila ! mule ah bebel sorg2 kt kereta..smpi tertido...hahaha, okay lah..tgok ahr gmbr kt bwh ni..sikit je letak :)

Bye and Assalamualaikum :)







Thursday, December 02, 2010

Natrah !

Hye and Assalamualaikum :)

Okay, x tau nk update ape..hehehe..okay lah just wanna share something..bnde ni mmg x kn prnh trputus dr hidup ku..x prnh berhenti ckp la..hehehe, rite now i'm always layan twitter..facebook bkak dlm 5 minit, tutup :) Ini kerana twitter lbih bnyk manfaatnyer berbanding facebook..dr artikel yg saye bace eh..hahaha, sorry2..jkjk..jgn marah LILY :) Blog, mcm biase lah..akn update juga..herm, Natrah..yayyy ! gonna watch it again :) x pernah puas..hehehe, haritu tgok 25 Dec kan time mule2 die show kan..habes selasa ni 7 Dec..then saya akn pergi 7 Dec nie.. :) nasib ticket dh book td..sbb bru book pg td then tgok ptg td dh pnuh dgn ke-reserved-an org.. :p And bnyk juga yg dh sold hari selasa tu..dah hari selasa pon dh hampir pnuh, apetah lg khamis,jumaat,sabtu,ahad,isnin rite ? hehehe...


Semua artis kt Natrah tu dh jumpe dah..means yg mcm famous2 tulah..bukan nk belagak ye..sorry..herm,yg dh jumpe dkt2 and dpt amik gmbr ialah, Remy ishak, Maya karin, Aaaron Aziz, Fizz Fairuz, Umie Aida, Liyana Jasmay, Nabila Huda, Ziela Jalil, Susan, Sofea Jane :) Yg lain2 pun adelah tgok kan dkt2 tyme show tu kan :) Bestt giler !! rugi siape yg x pergi..tp kalau korg nk book ticket skang pon mcm dh x best sbb seat yg best2 smua dh pnuh..tggl kt Upper circle and blakang2 tu..cm x best lah kan.. :)


Takpe, nnt kalau saya jd pergi teater Siti di alam fantasi tu, saya ajak korg smua !! tp kene byr lah eh..rite now pun kne pilih tarikh yg sesuai..bnyk tarikh yg seat best2 pnuh..huhuh..nnt i'll check later and i'll roger u all kayy ? hehe...Sape yg bace nie, jgn lah segan2 ye follow my twitter !! hehehe... www.twitter.com/LiyanaFarah.. :) Okay that's all !!


Bye and Assalamualaikum :)

Wednesday, December 01, 2010

December.. :)

Hye and Assalamualaikum :)


Wow, x sangka dh masuk bulan Dec ! Means dh nak akhir thn...sedih lah nk tgglkn 2010..even mmg x lah bnyk sgt kenangan ngan kwn2 dkt skolah time 2010 tp kenangan ngan family terlalu bnyk and terlalu indah :) Tp kalo mmg gile2 kenangan dgn kwn2 time 2009 :( No, i miss 2009 very much..Kenangan pahit and manis 50 50 lah dkt 2010..tp knangan pahit lg lah bnyk.. :) Sorry to say :)


Actually masuk bulan Dec nie, nk penuhkn dgn hang dgn family and ddk kt rumah jer..heheh...sbb ddk kt rumah best lah korg dr nk keluar sane sini..even mmg lah bosan..tp bg saye x bosan lah sbb ade mama, abg chik and kak ngah yg sudi menceriakan hari hari ku ! ecewahh :D Ddk rumah ni asyik sakit perut jer..tergelak sane sini..pernah mlm tu time kt luar kak ngah lwk sgt, siap saye gelak terjatuh kt porch tu hah..hahahahaha.. :D


Lagi satu kalau ddk kt rumah nie, korg kenyang.. :P Bnyk sgt mkn..hahahha...tp slalu nye saye x dk lah nk mkn sgt..ntah lah kenyang...tp smlm x tau asal..mmg mkn mkn mkn jer..haih..dh la lunch mama buat nasi lemak, lepas tu mkn berpinggan2 smpi ke malam..lepas tu ngantok.. :p Haih, mcm mne x gemok kan.. :D


Pasal skolah pulak, rase2 nyer akn ade 1 minggu tu x free sbb nk uruskan skolah, beli baju semua..buku lah nk kene balut ape smua..haih...malas malas malas nk skolah ! yeah, nk ddk rumah jer lyn twitter..tamau skolah..huhuhuh... :( Tp tkpelah..menuntut ilmu tu kn wajib..hahahaha, lol :D Herm, okaylah..nk bersiap2 untuk ke pasar beli tuuuutttt ! :D


Bye and Assalamualaikum :)

Sunday, November 28, 2010

Berkubur :)

Hye and Assalamualaikum :)


Fuhh ! lame giler jugak kn x post..hahaha, bisy...eceehh, busy apelah sgt en...hahaha...tak tau dh lah nk post ape kt blog...rmi je pon org x dk post bru..skang rmi lyn twitter jer...x pon facebook...tp facebook dh kurang lyn skit lah but saya still lah lyn jugak...but more to twitter ! xD


Okay x tau nk citer aper maybe nk share pasal Teater Natrah jer kot..hehehe, natrah best sgt sgt ! suke...nk tgok lg :) Saya pegy tgok tyme mule2 die tygkan..25 Dec..herm, kul 8:30 start...then mmg cm best giler ahr..taktau nk habaq mcm mne...korg pergilah tgok eh.. :D Besides pelakon2 die pon best best..hahaha, tyme nk amik signatures dorg tuh dpt jumpe Aaron, Fizz, Susan, Umie, Maya, Remy, Sofea Jane, Ziela, Liyana Jasmay and Nabila Huda :) Best lah, dorg semua sporting jer, then cm friendly..okay lah, dorg mcm x bosan lyn peminat..hahah..


Then seronok sgt lah dpt amik gmbr ngan dorg semua selain dpt tndatgn dorg.. *padehal nk brgmbr je pon* Hahaha...Eh eh tau tak, ade satu bnde yg mmg giler2 kenangan ahr...hahaha, suke sgt2...Remy bg tuh...hahaha, i'm so lucky u know...hahahha...special :D woots woots ! rase kalo girls dorg nk tgok sgt Remy dgn Aaron lah...tp kalo boys mybe maya karin, umie aida, and liyana :) *me ? liyana..haha*


Dh la tgok Aaron, Fizz and Remy smua tuh cair kott ! xP meleleh leleh...hahahah...dh la minat giler tgok die blakon..lg2 dlm citer Sabar tuh...and Nur kasih and bnyk lg lah ! hahahah, suke suke <3 Yeah i think kak zu is very2 lucky...hahaha...and kite kn member ! xD hahaha even kite mmg beza giler umur :D Eh kak zu, jom pegy SDAF pulak...fizo tuh xP x sabar ! Hahaha, okay lah post untuk kali nie...i love my twitter rite now, always bukak :) Twitter tnpt kite nk tles ape saje yg tercetus di minda..ecehh :) okaylah, bye...tgoklah gmbr skit2 kt bwh nie..selebihnye dkt facebook.. :)


Bye and Assalamualaikum :)


Aaron :D


With miasara :)

Fizz :)

My member, kak zu :D

Nabila and Liyana

Maya Karin <3

Omg ! haha, Remy <3

Wednesday, November 24, 2010

Johor - Jambi :)

Hye and Assalamualaikum :)


Hahahaha Johor - Jambi ? sumpah lawak giler...lari topik...hahaha, act nk ckp pasal pergi johor haritu...hahahaha...Pergi johor sbb ade kenduri kahwin kak bihah...sambil tu pegy ahr Danga Bay then Singgah Melaka jap then singgah Rembau pulok :P jauh kn perjalanan kami ? Hahahaha....


Best lah jugak Danga Bay...tp x dk pape pown..just amik gmbr jer...sbb dulu danga bay ade cm kedai kedai so boleh lah beli2 kan...tp skang dh tutup :(( Herm then ktorg pegy melaka, singgah restoran jejantas tu mkn A&W :) Like usual, saya order Grilled Chicken Burger 1 set lah...curly fries :) Then pas mkn2 singgah rembau jap kt seremban amik barang kwn abg anip....dh lah tgh2 maghrib benti tepi hutan...nak nak abg anip cerita pasal pocong yg tgh famous kt rembau ! sumpah seram giler....kisah benar :) Then balik2 tros semua pengsan ! Hahahahah....Okay lah tgok2 jelah gmbr kt bwh nie :) selain nye dkt Facebook ku ! <3


Bye and Assalamualaikum :)

Kt rumah kak bihah, tgh makan :)
Me with Kak bihah...die sgt lah lawa plus comel :O
Like giler gmbr nie ! <3 dgn Mak n ayh die :)
Danga Bay :)
Restoran Jejantas Melaka <3
Kolam air panas rembau :)

Friday, November 19, 2010

Sekian lame :)

Hye and Assalamualaikum :)

Adushhh, lame giler kott tak online...dr sabtu lepas...fuhhh, caya lahh !! Hahaha, tgok notications dkt fb x lah bnyk mne pon...x mencecah 40 pon...hehehe, cume rindu nk ' menaip ' di blog and bertweets :D Hahahaha, rindu korg semualah...jom lah jumpe kawan kawan !! :)


Btw haritu balik kmpg, best lah jugak...but malangnya, x dk org pon yg berkorban dkt kmpg tuh...sedih jer...so thn nie x dpt tgok lembu lembu sekalian dikorban :( sedih jer...mcm biaselah, makan nasi himpit, lemang, ayam merah, sambal goreng, and bnyk lg lah !! nyam nyam !! :D sodappp hinggo menjilat punggung...opsss :P hahaha...


Then awak nk tau tak, kite kan ah ah ade beli baju baru...emmm...name die kn jubah cintaku ! ala ala kimono gitu ! *bace ikut nada budak budak terencatt :D* nk pakai lah ahad nie nk pegy johor...ade kenduri kahwin...sambil sambil tu nk jalan jalan dkt Danga Bay :)


Eh tau tak knpe x online ?? malas kott...lgpon cm x dk ape2 jer dh kt alam maya nie :D ecehhh...lepas tu kan saya demam...ni hah bru je baik..demam dr hari rabu...x lah lme sgt kan :D smlm kan, tetibe jer abg saya ajak pegy tgok wayang dgn kawan2 die...cerita 2 alam...cerita hantu...mmg PECAH PUNGGUNG lah !!! hahaha, sumpah bosan weyh and x dk unsur2 hantu lgsg !! huhuhu, melayang jer RM 11...abg kate mule mule dorg nk tgok harry potter, lepas tu tibe2 tgok trailer 2 alam cam best...so, nk tgok lah citer tuh...lepas dh tgok tu kan, ktorg ckp alah, baik tgok skyline ker, ape ker..ayat director citer 2 alam kt trailer tu kan die ckp ' 40 juta pecah panggung ' ek eleh, nk pecah panggung sgt, tah tah 4 ribu pon x sampai :P


Hahaha, okay lah...sekian sahaja cerita ku untuk seminggu lepas nie...hahahaha....and to rayyan, sorry again... ;D


Bye and Assalamualaikum :)

Thursday, November 11, 2010

Finally :)

Hye and Assalamualaikum :)

Finally, exam is over !!!! hahaha, suke giler kott...esok last skolah, rase malas nk pergi tp kalau x pergi mmg menyesal seumur hidup lah kn...hehehe..herm, tp saya x pergi KESAS sbb papa x bg...die kate bahaya, yeah maybe die tgh fobia lg kot...huhuhu, nk buat mcm mne, x pelah nnt join jelah F1 thn depan...hahaha...


Td lepas maths, paper last mmg joy giler ohh...huhuhu !! :D Then td balik naik motor, sumpah best giler...first tyme kott...hehehehe, kakak nk amik tp tibe tibe kete die rosak :/ Terpaksalah abg pergi amik naik motor besar gedabak die tuh :D haih, best jugak, org tnye die ' knpe bwk motor ? ' then die kate ' biyalah, style sikit ' Hahaha, bnyk lah kau punye style...then smpi rumah tros siap2...kakak nk cepat..die ajak saya keluar..then pergi maybank kt bangsar ni besar gile kot, teruja :O then ade cm karnival kt situ, best...then beli cardigan baru, name die cardigan amal :D Sbb duit yg kita beli tu die sumbangkan dekat mane tah, sbb die kate ni jualan amal...tak salahkan membeli sambil beramal ?? haha, poyo :D


Okay, ckp pasal exam dh habes, pernah x korg terpiki result pulak ?? hahaha, adoi, ckp pasal result mcm, grrr :/ tp nk buat mcm mne, kite dh usaha, tggl tawakkal jelah kan :P Then pergi makan dkt kl sentral smbil jalan jalan :D mcm2 bende lawak kott berlaku, gelak giler2 dgn kakak...haih....okay lah, esok nk pergi MPT5 :D


Bye and Assalamualaikum :)

Wednesday, November 10, 2010

Fobia :(

Hye and Assalamualaikum :)

Okay bukan nk ckp ape, tp smlm tak cukup tido...tido selama 4 jam sahaja...tido kul 10:30 sampai 2:30 jer...then mmg x boleh tido smpi pagi tuh sblm pergi sekolah...okay mmg x nak cerita dkt sini, nnt org kate kecoh pulak...but sape yg rapat2 ngan saya tu dh taulah kenapa...herm, rase fobia sgt sgt...mmg org kate dugaan, sabar jer ujian allah ni kan...tp mlm tu mmg kami semua buat solat hajat and bace yasin...


Ape yg nk ckp kat sini, saya doa sgt sgt agar allah permudahkn segala urusan kami sekeluarga, jauhi kami sekeluarga dr hasat dengki sesiapa sahaja, dan kau bantulah kami ya allah dlm masalah ni, berikanlah kami petunjuk ya allah...takpelah kami redha, sesungguhnya setiap ape yg berlaku pasti ade hikmah nya :)


Okay lah, exam esok last, then td gile nyanyi dgn nadiah lagu merdeka versi exam kt skolah nie..hehehe, lawak kott...saya dh usaha and sekarang ni tggl tawakal dkt allah jer...semua paper hampir dh jawab, tggl esok maths and geo jer...mudah mudahan dpt kputusan baik :)


Bye and Assalamualaikum :)

Saturday, November 06, 2010

Shopping :D

Hye and Assalamualaikum :)


Kisah ku shopping dinihari bersama Kak ngah, kak ida, abg chik and kak zuhidayati :) *ayt skema* Okay swear penat giler sidong ! :D Saya yg syok melebih plus shopping melebih :D Nak tau saya beli aper ? beli cadar yg satu set ngan comforter semua tuh...lawa giler2....dtg lah rumah i nnt u all boleh tgok :P *ayt gedik* Then saya beli bantal, yeah ! hahaha, then beli hadiah elly, handbag ! lawa giler...*mmg lah lawa sbb awk suka, tah tah dorg kate tak lawa* look simple but nice, i loikeeee :D eh asal TERlebih menggedik knpe hah ? hehehe...dah tu jelah beli...lepas tu kami tapau KFC..hehehe...mkn kat rumah, ingt mama jugak..hahaha...


Balik balik, terus pasang cadar tu dgn mama sambil gelak gelak..hahaha, mama kn sporting :D Then mandi mandi semua, siap2..study ?? sumpah x sentuh pon lg buku-buku untuk mggu depan :P saya kan RAJIN !! takpe, kena usaha jugak lah mlm nie ngan esok...esok x online lgsg ! saya janji :) Kt bawah ada dua botol air yg sodap sodap belaka..hahaha...nak pegy turun bawah nk minum ! makan ? x dah lah, kenyang...tak tau lah kalo mkn jugak en, mmg dasar perut getah :D


Okay malam ni tido rasa gembira and girang sgt !! hahaha, sbb cadar baru...plus name saya pon mmg Kegirangan Kelembutan pon kan...hahaha, kegirangan tu mmg btol lah, tp kelembutan tu cm fifty fifty :P heeee....okay stop merapu-ing... :D tata...


p/s : teringat lagi papa ckp nnt kn Fifa Worldcup 2014 buat dekat Brazil papa nk pegy !! yeah, papa nk bwk saya sbb saya tgh form 4, so free !! :D


Bye and Assalamualaikum :)

Friday, November 05, 2010

Peace !

Hye and Assalamualaikum :)


Gambar yg betul betul x dk kaitan dgn PEACE ! hahaha...


Okay, saya dlm keadaan tenang ye skang nie..hahaha..all my problems dh selesai...so skang pergi mane2 pun rase mcm peace and free giler ! hahaha...tau tak betape peritnyer ade masalah ?? bile kite sorg2 jer or sunyi, msti rase mcm sedih tringt kn problem..mcm alah, knpe x selesai selesai lagi ?? but alhamdulillah, berkat allah...smua masalah saya dh selesai smlm....dh lah SEMUA pulak tu SELESAI smlm :D Mungkin berkat sbb tahun depan pergi Umrah :) Allah bg hidayah :) Ecewahhh, okay stop perasan-ing :/


Exam ?? hee, x sabar nyer...sumpah rase mcm peace jer nk brhadapan dgn exam...alhamdulillah...insyaallah boleh jwb...pray for me ya ? hehehe, jgn risau...saya akan doakan untuk korg semua jugak...Okay, i wanna start a new life..I wanna begin my new life full with happiness !! Of course yeahhh !! ;D Okay like mcm ade bnyk perkara yg nk ckp kt sini....okay scroll lg ke bawah :D



  1. Saya nk mintak maaf sgt sgt dekat korg semua yg bace blog nilah dn lain-lain..if sape2 yg tak bace blog ni pon, org yg bace ni tolonglah smpikan salam kemaafan saya kt kwn2 korg yg lain...yg mcm korg rapat yg tak bace blog ni...paham ? sorry cm BERbelit..hehehe..so, nk minta maaf sgt2 lah dr hujung rmbt smpi hujung kaki...lupakan jelah kalau kesalahan saya tuh...because saya pon dh boleh maafkan korg and accept korg seadanya...so maafkan lah segala kesalahan saya dr saya kenal awak dn smpi sekarang...hope boleh maafkan :)
  2. To anyone yg ckp saya dh sombong sekarang nie, please jgn salah faham...saya bukan sombong ngn korg, cume lately nie saya bnyk moody sbb PROBLEMS saya ni...but now, saya dh okay...so sorry2 sgt...i didn't mean it...saya tak tau knpe korg ckp saya sombong even bukan saya x senyum kt korg...mgkn sometimes tu korg pndg saya then saya x sedar...mgkn x senyum kt korg...but korg ckp saya x tego2 org dah....sbb tu ckp saya sombong ? but kalau ckp nie jgn marah, korg pun bknnyer tego saya sgt pon kan ? bukannyer korg ckp2 ngan saya tp saya buat dunno je bile korg tgh ckp ngan saya...tu boleh diterima lagi kalau ckp saya sombong..pape pon sorry again :)
  3. Okay nk ckp ni bukan nk belagak...tp for kebaikan jugak rite...Thn depan bulan march, 21 March 2011 saya akan pergi menunaikan umrah...dkt mne ? hahaha, x kanlah x tau kan...Bukan 1 family pergi, cuma parents, nenek belah mama and saya...so, doakan supaya saya selamat pergi, sampai dan balik tau ? insyaallah dkt sana saya akn doakan korg...amin...*takut, first time kot pergi*
  4. And last but not least, *ecewahhh* I'm not sure lg thn depan saya pindah sekolah ke tak...so, jgn lah kecoh-kecoh...hahahaha....jgn lah marah if saya pindah, saya pindah bersebab...sebab ape ? secret :D So, sorry sgt-sgt...sbb tulah saya nk baik baik jer sbb setiap mase yg saya ade nie...saya x nk sia siakan...kalau boleh nk happy happy jer ngan korg semua...biarlah ia jadi sweet memories bg saya, sbb kalau saya pindah saya x kan lupekan korg...trust me babeh !! :D
Okay that's all..hehehe...td abg chik tah mimpi ape ajak ktorg g Jusco...hahahaha....tp tah lah jd ke tak...hahahaha....okay lah...esok nk study puas2 !! hahahaha !
p/s : Yg saya bold kan tu, TOLONG lah sgt bace...penting untuk awk semua... :) bila dh bace, renung2 kan lah ;D

Bye and Assalamualaikum :)

Thursday, November 04, 2010

Exam !

Hye and Assalamualaikum :)

Huhuhu, exam exam exam :( hahaha...asal mood sedih ? hahaha, ade ke org happy bile nk exam ?? sape yg happy tu gila agaknyer...hehehe...btw start exam smlm lagi...alhamdulillah, setakat ni semua paper boleh jawab lagi...smlm paper bm dgn ict...bm okaylah...tp cm soalan agak pening skit.....ict ?? x kesah sgt :D bnyk je maen taram :P td exam english dgn tajweed..english boleh buat insyaallah....tajweed senang :D bukan nk blagak, tp mudah mudahan boleh dpt 90 ke atas...tyme exam tajweed mmg joy giler ahrgh...hahahaha...tersengih2 sorg2, msti org ingt sewel :P


Tadi kan, Aainaa, fathin, baizura dgn raja dtg sini....smlm aainaa ngan nadirah dtg !! :D Tau tak, rindu dorg sgt2 kot...dorg cm dh x bnyk ckp dh ohh skang, dulu haih, mmg bnyk mulut lah....skang nk ckp dgn saya pon dh x seberape kn... :( naddyy, mne ade ktorg tak suke awk dtg...malah saya ingtkn awk dh sombong dgn saya sbb x tego pon...salam2 mcm tuh jer...agak sedih lah...bukan nyer ktorg x suke kedatangan korg lah...jgn lah ckp bukan2...x baiklah...actually saya rindu awk sgt2 tau....rindu nk gelak dgn awk mcm last year...kt surau smua tuh...jgn lah ckp bukan2...x baik...sorry sgt2 tau kalau terasa saya mcm tuh...sorry2, demi allah mmg x berniat mcm tu lgsg pon :) so, jgn salah fhm ek, x sukelah kite cm x tego2...sorry ekh if terase ?? herm, hope dpt maafkan T__T


Okay, back to harini...hahahaha, lepas habes semua paper english dlm kul 10:30...then, rehat2 semua tu....kul 12 lebih ktorg g makan...hehehe, lapar kot...tyme makan tu ya allah, tergelak2 sane sini..smpi kul 12:40 x hbes2 mkn lagi...then bunyi loceng sbb nk exam tajweed...adoi, semua muke cuak giler tp bole gelak2 lg...then saya tros cepat2 pergi surau nk amik alat tulis...then cpt2 naik atas tkt lmbt...nasib x start lagi..hahaha...smbl2 tu bole gelak2 lagi uh..nak jwb pekse muka mmg dasyat lah...tersenih2 sorg...dah la ade org buat lawak, then dgn suasana yg lawak pulak...hahaha, lepas tibe2 TERflashback ! hahaha, mmg gelak habes lah...lepas pekse tu mmg dh tahan tros lepas ! Hahahaha....


Okay isnin depan smpi khamis exam lagi..ya allah, cptlah habes :) x sabar nyer nk habes exam then cuti !! yay, lepas tu rindu smua kawan2 then x sabar nk skolah tahun depan sbb nk jumpe dorg semua...thn depan ??? okay x naklah ckp pasal tuh :) Btw, good luck to all al aminians and me too !! hahaha, buat yg terbaik ! doakan saya tauu tauu ?? and i will pray for u too lah ;)


Bye and Assalamualaikum :)

Tuesday, November 02, 2010

:(



Harini adalah hari yg paling x baek ataupon malang yg pernah ku temui T__T Ya allah, sabar jelah..okay dah, stop...esok nk pekse...so, gud luck :) jgn sedih2..thanks untuk kwn2 yg mmbantu ku dn sbgainye tadi :) I appreciate it :)

Sunday, October 31, 2010

Suka... :D


 


Wednesday, October 27, 2010

Suka suki :)

Hye and Assalamualaikum :)

Okay jgn sape2 terase...hehehe...asal ramai sgt nie luahkan perasaan kt blog...terase kot ! hahaha..jk jk...korg2, happy2 ekh ? jgn sedih2...hehehe, cheer up ! kn dh nk periksa...nnt lepas periksa cm terus cuti...blom tentu lagi kite akn jumpe time cuti sekolah...mungkin masing2 busy kan..maybe saya buzy jugak and maybe x boleh nk lepak2 dgn korg time cuti...dan mungkin jugak korg nk pindah ker thn depan...kite susah nk jumpe nnt kann ?? and mane ah tau, saya pindah ker taun depan...so, setiap mase yg kite ade ni appreciate it okayy ?? right now, i'm feel so sad...huhuhuhu...and to all my friends, sorry for everything okayy ? maybe next year i"ll move school :) So, dgn mase yg kita ade nie, saya nk jdikn die kenangan..sweet memories supaya saya x kan lupakan korg semua...okay ? so, jgn cari pasal dgn saya tau tau ? hahaha...i just want to say sorry to all my friends especially Nadiah, Rayyan, Diyanah, Yasmin, Izlyn, Adnin and Lily ( Kwn sepetang saya )..sorry if saya ade buat korg terasa, sakit hati, marah kt korg ker, and ape2 jelah benda yg x baik...like mengumpat korg ker, atau mgkn backstab korg ker ? tp rasenyer x lah kan...but tak taulah kalo korg terase :) sorry okayy ? lepas nie saya dh x nak marah2 or moody2 dkt korg dah...sbb saya nk happy ever after ! haha.. mcm ape jer pulak..sbb x nak lepaskn peluang bersama korg semua..okay and last but not least, i just wanna sayyyyy :

I LOVE U ALL SO MUCH ! <3 <3 <3 <3 <3 <3 PLEASE DON'T U EVER FORGET ME WHEN I'M NOT AROUND AND VICE VERSA :) I LOVE U BIG MAMA ! :P

Bye and Assalamualaikum :)

Tuesday, October 26, 2010

Tentang hari ini :)

Hye and Assalamualaikum :)

Okay harini rase mcm best sgt..hahaha, sgt sgt lah berpeluh plus sakit perut...gelak bnyk sgt...hahahaha...sumpah mmg lawak2 giler...okay mcm nie...harini kan ktorg kene tukar kelas....tukar dkt 4 NAZ, okaylah..not bad...sbb dh pnh duduk en..hahah, dh biase...then tyme pjk, semua pegy surau...ade taklimat pasal buku koku tukan...tyme tu bad mood siket sbb adelah...biarlah ia mnjadi rahsia diriku :) ecewahhh...haha...


Then tyme rehat, jgn terkejut tau ! saya makan nasi lemak 2 bungkus :P hahah, gemoklah nnt...dh lah berlemak...takpe, lepas nie nk diet...okay saya dh makin gemok ! Then suruh rayyan teman nk bayar yuran...naik atas dulu nk amik cek..cari2 tak jumpa...omg mmg dh cemas giler kot ! ya allah...sbb saya selit kn dkt buku tau..lepas dh cari2 mmg x jumpe..rayyan kate relax, jgn gelabah, tkt x jumpe...cube relax tp x boleh sbb takut mama marah kot...grrr...then cpt2 tros call mama, mama cm marah...tp x dk lah marah giler2 en...mama ckp tulah laen kali hati2 blablablablabla...hehehe...then naik kt atas cube cari lagi...ohh thanks god , jumper ! fuhhh, lega..cpt2 tros bayar...rayyan suruh buat sujud syukur kt dpn pejabat tu..hahahah....


Tyme pendidikan islam, yeah ngantok...btw kan td makan nasi lemak bnyk..mmg lah ngantok...lepastuh cm apelagi, tido ! hahaha, kejam ! then lepas tu sejarah....suka giler sbb nk buat treasure hunt ! dh dua kali dibatalkan..nasib kali ni jadi..hahahah...adnin and rayyan punyelah semangat...hahaha, lawak giler..then part yg paling suke, tyme kene amik clue kat ustaz yassir..hahaha....ade ke patot tyme tuh die tgh mengajar kt 2 uthman...then ktorg nk mntk kertas, tp die suruh nyanyi lagu negaraku kt depan budak2 2 uthman ! gile..hahah, takpun die kate perkenalkan diri...sampai turn saya :


Saya : Nama saya farah liyana bt wahab, tinggal kt taman melati..
Ustz  : Garang tak ?
Saya : *buat muke pelik..hah ?? then gelak2...


Tp mmg lawak sgt2 lah..haha...then yg kene cari kt kete ustz isha pon lawak...ade ke patot ustaz salah tulis no  kereta die...hahah...spatutnyer 3031, tp tulis 3130..hahahaha...then part yg pailing lame tyme kt surau...x jumpe ! careless...dpt clue tu tulis TAMAT..then cepat2 pegy kt ustaz..ustaz kate okay dpt no 3...jadilah en ! alhamdulillah...tyme science pulak, ustaz abi knpe baik sgt ?? haha, syg ustaz lebih lah ! hehe...die bg kuar kul 1:30 td...actually kne kuar kul 1:40..ish ish...hahaha...takpe, syg ustaz ! okay yg paling lwak sgt2 tyme geo ! hahahah....bnyk bende sgt..satu bnde yg plg lawak ialah saya percikkan sikit jer air kt adnin tp nadiah die like siram kt izlyn..hahaha...basah kot...then ktorg2 gelak2..kesian izlyn...nasib die x marah tp tkt uh tgok muke die cm marah...tp dah mntk maaf dh...die kate die x marah lgsg pon...hahah...then saya buat prank kt nadiah, lg senang tros simbah kt kepale die..mmg basah giler2 lah smpi meja pon basah...ya allah, lawak sgt2 ohh !! then start dr situ ktorg main2 kejar2...cm nk bls dendam balik..hahah, tp kesian giler nadiah ohh, lawak !! lagi satu yg saya duduk kt peha die tuh...sory2 sgt2...i know sakit tp tgok muke die lawak sgt2...tu yg x bgn2 tuh...hahahah....sorry for everything nadiah :)


Okay sorry entry nie agak pnjg...oh my god ! final exam dh dekat..rabu minggu depan bg form 1 and 2...form 4 dh start esok...gud luck yeah ! :) okay, fyi saya dh makin gemok...mmg skang bnyk mkn..korg je ckp kurus but the fact is, i'm fat..hehehe...tp boleh atasi lagi lah kegemukan tuh..hehe...still boleh kawal lagi :) lepas ni nk kurangkan makan :) okay btw tringt sgt2 yg nadiah jatuh tu plus saya melompat sbb taik burung tuh plus ayah adnin ! hahaha, time makan td dok tergelak2 smbl pndg2 adnin and kak mj ! :D sukesuke....


Bye and Assalamualaikum :)